Panerad rödspätta är fantastiskt gott och speciellt med nykokt potatis och kall dillsås, självklart kan man äta den i andra varianter, men denna är den som jag föredrar.
Gumman min tog med sig den som matlåda på jobbet och där blev det smakprov, resultatet blev ett önskemål om min kalla dillsås, så därför lägger jag upp hela receptet här, från början till slut.
4 portioner
Detta behöver du:
- 4st spätta filéer
- Potatis
- 1dl turkisk yoghurt
- 1dl gräddfil
- 1dl majonäs
- 5krm dill
- 1krm örtagårdskrydda
- 1tsk senap
- 1tsk kaviar
- Salt och peppar
- 1 ägg
- 1/2dl mjölk
- Vetemjöl
- Ströbröd
- Margarin
- Citron
Så här gör du:
Häll yoghurt, gräddfil och majonäs i en skål och vispa den försiktigt tills allt har blandat sig, häll sedan i örtagårdskrydda och dill, vispa runt några varv, sedan i med kaviar och senap, vispa igen och såsen är klar, ställ den i kylskåpet och låt den dra in ett bra tag innan du börjar med själva maten.
salta och peppra filéerna, vispa ett egg i en djuptallrik tillsammans med mjölken och 1/2dl mjöl. Häll upp vetemjöl på en vanlig tallrik, häll upp ströbröd på en annan tallrik. värm stekpannan och lägg i rikligt med smör.
Lägg fileérna i mjölet och vänd dom fram och tillbaka så att mjölet täcker fisken, sedan doppar du fileérna i smeten, se till att det kommer smet på hela fisken, ta sedan upp den och lägg fileerna i ströbrödet, se till att ströbrödet täcker hela fisken, sedan lägger du fisken i stekpannan och stek på lagom medelvärme så att paneringen blir gyllenbrun och fin.
Servera fisken tillsammans med kokt potatis och min kalla dillsås samt en kvist med dill och en citronskiva.
Lycka till.
//Hågge
Ska jag prova lät super gott !!!
Mötley Annika