undefined undefined


Idag blev det Pasta Carbonara på mitt lilla ganska så enkla sätt, Alexander älskar den, Mia älskar den och jag älskar den, jag skriver receptet till 4 pers, men är man glupsk samt ett matvrak så räcker det bara till 2 personer....drygt.
Receptet har sin grund från Italien men med
"en toutch av Hågge" som en vän till mig brukar säga (Micke)



4 pers
Detta behöver du:

1 pkt bacon
3 vitlöksklyftor
1/2 gul lök ( eller en hel liten)
5 dl grädde
2 krm Provencale
2 krm svartpeppar
1 tärning hönsbuljong
2 msk majsena redning (ljus)
1 st äggula
1 dl mjölk
Olivolja

Gör så här:

Eftersom jag ofta använder en wokpanna när jag gör detta så är det att rekommendera, annars går det bra med en stekpanna och en kastrull.

Hacka vitlöken väldigt fint, sedan hackar du löken i bitar som du själv tycker om, skär baconen i ca 1 cm breda bitar.
Häll i olivolja i woken, låt den bli varm, lägg sedan i vitlöken och provencalen, fräs vitlöken till den blir gyllenbrun.
Lägg i bacon och fräs upp den lite lagomt, sedan kan du lägga i löken och svartpeppar. Anledningen till att jag lägger i löken efter bacon och vitlök är för att jag vill att löken ska ta smak av dom och inte tvärtom.
När löken har börjat bli lite "mjuk" så häller du i all grädde samt en tärning av hönsbuljong.
Låt puttra upp ordentligt, NU kommer såsen att "skära" sig....men var inte orolig, det fixar jag åt dig nu.
lägg en äggula i en shaker + mjölk, skaka som f.. sedan häller du försiktigt i äggmjölken i carbonaran och vispa samtidigt.
sedan tar du 2 msk av majsenas redning ljus och vispa ner den med.

Få se nu...hmm...joo, nu är den klar, men glöm inte koka pastan samtidigt som du gör Carbonaran.
Servera gärna med persilja och en rå äggula.

Lycka till.
//Hågge

Klicka här
för att skriva ut Hågge's recept!