Detta är en mkt smarrig förrätt och bör serveras i en liten skål.
Hur äter man dom då? kniv och gaffel??...glöm det! Man äter dom med en tandpetare.
För att göra dessa på mitt sätt så bör du ha detta:
4pers
Färska champinjoner, ca 8-10st/pers
3st vitlöksklyftor
1/2 dl Olivolja
1 krm Provencale (Knorr)
1 näve Persilja
1/2 dl Rött vin
1 krm salt
1 krm Aromat
Gör så här:
ta bort den långa foten på svampen, skär sedan champinjonerna i 4 delar.
Finhacka vitlöken (Pressa INTE), hacka upp persiljan.
värm stekpannan och häll i olivoljan, lägg i vitlöken samt Provencalen och fräs den tills den fått gyllenbrun färg (detta kan gå fort) häll i champinjonerna och persiljan, samt krydda med aromat och lite salt och rör om hela tiden, till en början kommer champinjonerna att suga åt sig all olja, det kan verka torrt i pannan men var lugn, det blir bättre, om du vill kan du stänka ner lite mer olivolja.
Rör om och stek dom i ca 2 min, sedan häller du ner rödvinet, puttra upp och låt vinet sugas in av champinjonerna ca 3-4 min, smaksätt med ytterligare salt om det behövs.
Har du inte rödvin hemma så går det bra utan oxå, det smakar bra utan rödvin med, men tillsätt lite extra olivolja isf.
servera i små skålar och glöm inte tandpetarna.
Lycka till
//Hågge
Klicka här för att skriva ut Hågge's recept!
Vitlöks Chaminjoner
“Vitlöks Chaminjoner”
åhhh ,, det lät inte dåligt!!
och det var det inte heller!!!