Min dotter älskar mitt potatismos och undrar ibland hur jag gör moset, det finns inga hemligheter bakom det så självklart kan jag ju skriva ner hur JAG gör moset, detta är ganska klassiskt sätt att göra det på.
Eftersom min dotter är allergisk mot mjölkprodukter så byter jag ut grädden och smöret mot mjölkfritt smör & grädde.
Detta behöver du:
4 Pers
8-10st potatisar
50-100g smör
ca 1 dl grädde
4-5 tsk aromat (gärna mer)
1 nypa salt
1 tsk potatiskrydda (knorr)
1/2 tsk provencale (knorr)
Gör så här:
Skala potatisen och koka den, överkoka den gärna för vad gör det om den går sönder?
Häll ut vattnet och lägg i smöret, börja med ca 50g smör sedan kan du nog kasta ner en klick till, det är upp till ditt samvete *blink*.
Ta en elvisp och vispa sönder potatisen med smöret, häll i kryddorna och en liten skvätt grädde, vispa runt igen och provsmaka.
behöver du mer "sälta" så häller du i mer Aromat, och känns moset för tjockt så häller du i lite mer grädde.
OM olyckan är framme och moset blir för löst så är det ingen panik, det går att hälla i lite potatismospulver så blir den tjock igen.
Servera i en bunke och strö över med lite färsk persilja.
Klicka här
för att skriva ut Hågge's recept!
Pappas Potatismos
“Pappas Potatismos”
BYT BAKGRUNDSFÄRG!!!!!
Vem har potatismospulver hemma när man gör riktigt potatismos??