Den här sockerkakan innehåller potatismjöl, vilket gör den mkt saftigare och godare, dessutom blir den godare efter någon dag då den har fått stilla sig och satt sig.
ett vanligt misstag som många gör är att öppna ungsluckan för att titta efter, VARNING!! gör ALDRIG det, resultatet blir att sockerkakan sjunker ihop direkt och resultatet blir katastrofalt.
Här är mitt recept:
2,5 dl socker
2 ägg
1,5 dl vatten
100 gram smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 dl potatismjöl
3 tsk vaniljsocker
Tilllagning:Sätt ugnen på 200 grader.Vispa ägg och socker pösigt.
Koka upp smöret och vattnet.Blanda vetemjöl, bakpulver, vanlijsocker och potatismjölet väl i en bunke.
Häll över smör och vatten blandingen och rör (inte vispa med maskin) till en jämn smet.
Häll över smeten i en smörad och ströbrödad sockerkaksform.
Grädda i nederdelen av ugnen i ca 25-30 minuter, känn med en sticka så att den inte är kladdig i mitten.
Låt svalna ett tag innan den vänds upp och ner.
Lycka till.
//Hågge
Klicka här
för att skriva ut Hågge's recept!
Min goda sockerkaka
“Min goda sockerkaka”
dumt att lägga ut ett sånt bra recept! nu kan ju alla bli kungar vid ugnar. (men jävligt god)