undefined undefined

Första gången jag gjorde köttfärsås till min gumma så fick jag kommentaren:
"Men du gör ju RIKTIG köttfärssås!!"
Ja, vad skulle jag svara? Den enda köttfärssåsen jag kan göra är RIKTIG köttfärssås, den vanliga svenska varianten är den med grädde-lök-tomatpure i.....öhhh!! och den kan jag inte göra. köttfärssgrädde kanske man ska kalla den svenska versionen?
Tillbaka till verkligheten igen och nu till Riktig god köttfärssås.

Till min köttfärssås behöver du detta:

ca ca800g Nötfärs
4 Vitlöksklyftor
1 st Röd paprika
1 st Gul lök
1 msk Soya
2 tärning köttbuljong
2 st pkt a 500g passerade tomater (krossade går oxå bra)
4 msk Tomatpuré
3 msk Mejram
3 msk Grillkrydda
1 krm Vitpeppar
1 tsk Sirap
2 krm Svartpeppar
2 krm Paprikapulver
1 msk Provencale
2 krm Aromat
1 msk Forest blend (santa maria finest)
1 msk Pasta rossa (santa maria finest)
Olivolja

Gör så här: (läs först och gör sen)

Jag brukar använda en wokpanna eftersom den är djup och fin, men en stekpanna fungerar lika bra + en djup kastrull.

Finhacka vitlöken, löken och paprikan.
Värm upp olivolja och lägg i vitlöken + provencalen, när vitlöken har blivit gyllenbrun så lägger du ner köttfärsen + löken och alla kryddor utom mejram och soya och paprika. mosa och finhacka köttfärsen under tiden du steker den.
När köttfärssen börjar bli klar så kan du hälla i mejram, rör om och känn doften, häll i sojan + tomatpuré, rör om.
tag fram kastrullen och häll i passerade tomater + köttbuljongen, koka upp och häll i köttfärssen + paprikan, rör om och låt puttra på svag värme med lock i ca 5-10 min så alla kryddor får dra in sig, häll i lite sirap, smaka av köttfärsåsen.
salta och peppra efter behov, vill du ha den mer spicy kan du ta i cayennépeppar.

Lycka till.
//Hågge

Klicka här
för att skriva ut Hågge's recept!