Dessa burgare/biffar är riktiga "smarrare" som går hem i alla åldrar/kön/storlekar.
Jag rekommenderar dom varmt.
Hemligheten bakom dessa är inte så märkvärdigt, men det är lite jobb bakom dom.
Visst, man kan gör på ett enkelt sätt, köp köttfärs hacka lök, i med salt och peppar och voilá så har du Hamburgare/pannbiff som du lika gärna kan ge till hunden eller servera på MC Donalds.
Eller så gör du så här:

Detta behövs:

600 - 800g Köttfärs (eller där omkring)
1 ägg
1st paprika
1st gul lök
1st köttbuljongstärning
3/4 dl ströbröd
2 krm grillkrydda
1 krm aromat
1 krm paprikapulver
1 krm vitpeppar
1 krm salt
1 tsk soya
1/2dl vatten
1 st mixer
2 st rena händer

Gör så här:

Skala löken och skär i stora bitar, skär även paprikan i stora bitar och lägg lök, paprika, alla kryddor + soya i mixern och tokkör tills det blir en smet.
värm vattnet i mickron och lägg i buljongen, se till så buljongtärningen smälter.
kläck i ägget i mixern tillsammans med smeten, häll även i ströbrödet, och buljongen...kör en liten stund till så det blir en ny smet.
lägg köttfärsen i en bunke och häll i smeten, ta dina nytvättade händer och börja knådavrida/pressa/blanda som aldrig förr, när allt är blandat och klart är det dags att steka dom.
forma små bullar och platta ut dom till ca 1cm tjocka, när du sedan steker dom så krymper dessa och blir tjockare, stek på lagom varm värme ca 1-2 min / sida.

Servera på hamburgerbröd med hemmagjord dressing, cheddarost och rå lök samt sallad.

Hemmagjord dressing:

1/2 dl majonnäs
1/2 dl ketchup
1/2 dl bostongurka

blanda efter behov och rör ihop allt med en gaffel tills har blandat sig.

Lycka till.
//Hågge

Klicka här för att skriva ut Hågge's recept!